Allmänna villkor

Allmänt
Vi följer svensk lag vad det gäller returrätt och alla andra saker som regleras vad det gäller onlinehandel. Du har alltid lagstadgad garantirätt och vi förbinder oss att följa eventuella utslag i Allmänna Reklamationsnämnden.

För utförlig information om dina rättigheter och skyldigheter hänvisar vi till konsumentköplagen och distans- och hemförsäljningslagen.

På denna sida finns några viktiga bitar ur dessa lagar nämnda.

Ångerrätten
När du köper en vara eller en tjänst på distans eller vid hemförsäljning har du enligt lagen rätt att ångra köpet inom 14 dagar, när du handlar inom Sverige. Varan skall vara i oskadat skick, väl förpackad, alla tillbehör och liknande ska medfölja. Fakturan skall återsändas tillsammans med varan. Du är den som ansvarar för att varan kommer säkert fram till oss, se till att skicka med sådan frakt som kan följas och skall kvitteras av mottagaren. Försvinner din retur på posten ersätts varan inte.

Förbrukningsartiklar, minnen som öppnats, specialanpassade produkter som inte enkelt kan säljas vidare omfattas inte av ångerrätten. Samma gäller för produkter som beställts in specifikt för en viss kund.

Returfrakten
Om du ångrar dig vid internet- eller postorderköp får du själv betala returportot. Skicka aldrig mot postförskott eller liknande, vi löser inte ut sådana försändelser.

Avbeställning
Du har alltid rätt att avbeställa en vara innan den har levererats till dig. Vi har dock rätt att kräva ersättning av dig för kostnader vi har haft i samband med beställningen, till exempel fraktkostnader. En vara räknas som levererad när den lämnar våra lokaler för leverans. Ångrar du dig därefter har du ändå retursätt, se information ovan.

Ej utlösta försändelser
Ej utlösta paket debiteras en avgift om f.n. 298 kr inklusive moms för att täcka våra kostnader för frakt och administration. Har varan skickats som postförskott tillkommer 79 kronor.

Betalningssätt
Vi säljer enbart till kunder inom Sverige. Ingen information om konto- eller kontokortsuppgifter eller liknande kan läsas eller sparas av oss. Via kända betalningsgateways kan du betala säkert med kontokort eller till exempel ditt saldo på en tjänst som Paypal. Du behöver inte registrera dig varken på vår sajt eller våra betalningspartners sajter för att kunna genomföra ett köp. Det kan dock finnas goda skäl att du registrerar dig hos oss när du gör ett inköp, läs mer om detta på annan plats.

Priser
Alla våra priser anges inklusive moms. Du får alltid en totalsammanställning innan du betalar din order, där framgår alla belopp, inklusive eventuell frakt.

30 dagars öppet köp
Vi ger bättre villkor än lagen kräver. Hos oss har du alltid 30 dagars öppet köp. För att detta ska gälla krävs att du spar kartongen och allt innehåll, inklusive manual och liknande. Produkten, förpackningen och allt dess innehåll skall vara komplett och i oskadat skick. Du står själv för returporto, se till att skicka tillbaka produkten på ett säkert sätt. Fraktkostnader, aviavgifter, postförskott och liknande för leveransen till dig återbetalas ej.

Har du beställt produkter av oss som är specialbeställda för just dig gäller inte öppet köp, om inte annat överenskommits.

En kund kan utnyttja öppet köp för max två produkter per 12-månadersperiod om inget annat överenskommits.

Minnen kan endast lämnas tillbaka på öppet köp om förpackningen är oöppnad.

Observera att om du köpt via KLARNA faktura eller konto måste du betala till dem enligt den faktura du fått från dem. Du får sedan dina pengar krediterad via Klarna eller pengar utbetalda via bankkonto direkt från oss. Du kan alltså inte låta bli att betala till dem.

Avgifter såsom postförskottsavgifter och påminnelseavgifter återbetalas aldrig.

Övrigt
Du måste fyllt 18 år för att köpa produkter från oss.

Ansvar för att produkterna inte används på olämpligt eller olagligt sätt ligger helt hos dig. Våra kameraprodukter är inte avsedda att användas mot ovetande personer.